Banys de bosc per connectar amb la natura

Connectar amb la natura amb els banys de bosc

Escrit per Marta Campolier de setdebosc

Qui no desitja sentir olor de primavera en ple hivern? Passejar pels camps verds, veure florir els jardins, les roselles vermelles, els boscos verds amb tota la frescor que desprenen,… Aquest any el COVID-19 ens ha robat sentir totes les emocions que ens dona el tant necessari contacte amb la natura: energia, serenor, pau interior,… I és que som éssers naturals i necessitem aquest contacte amb la terra.

És per això que els banys de bosc, ens ajudaran a recarregar ràpidament “les piles” interiors un cop passi el confinament. I avui, la Marta Campolier ens explica què son els banys de bosc i quins beneficis ens aporten.

“Els banys de bosc són una teràpia amb múltiples beneficis:

· Disminueixen la pressió sanguínia, la glucosa en sang, l’estrés.

· Redueixen l’activitat nerviosa, l’angoixa, la fatiga.

· Enforteix el sistema immunitari, millora el sistema cognitiu…

Molts països inclouen els banys de bosc dins el sistema sanitari i actualment ja hi ha una branca de la medicina que estudia la medicina forestal.

La relació amb el món natural és cada vegada més precària, de fet ja es diu que els infants tenen un dèficit de vitamina N. (dèficit de natura).

Nosaltres des de @setdebosc organitzem estades guiades a diferents boscos de Catalunya, boscos centenaris que aporten el màxim de benefici.

La contemplació, el fet de caminar lent, la respiració conscient són algunes de les bases per realitzar un bany de bosc.

Quan anem al bosc respirem fitoncides, olis volàtils que desprenen els arbres. Els fitoncides afavoreixen l’augment de les cèl·lules NK, limfòcits encarregats de defensar el nostre cos.

La contemplació de la natura i el silenci ens apropen a nosaltres i inviten a escoltar-nos.

El biòleg cel·lular, Bruce Lipton, explica que una cèl·lula només es posa malalta quan l’entorn està contaminat, per tant, el paisatge que respirem, els pensaments que rebem, tot allò que ens envolta ens efecte.

T’invito a gaudir dels arbres, a respirar paisatges, a escoltar amb la pell i olorar amb la vista.

T’invito a escoltar el teu silenci, a reconnectar amb la natura.

T’invito a cuidar-te.”

 

——

Moltes gràcies Marta perpresentar-nos aquesta nova teràpia de connexió amb la natura. Desitgem que tot aquest període de confinament s’acabi i poguem gaudir de viure l’experència d’un bany de bosc amb tu!