Idees per mantenir el vol en temps adversos

Escrit per Jordina Tió de VITI

Aquests dies semblen realment una pel·lícula, però són reals, i ens està portant a totes a obrir la mirada per veure la nostra vida des d’un punt de vista més obert i flexible. 

Pel que fa a la feina, d’una manera o d’una altra totes hem de fer alguns canvis, i per això hem decidit escriure aquest post, per estimular la nostra creativitat i pensar idees que podem fer aquests mesos diferents que estem a casa ; )

Comencem!

1. Reinventa’t. Aquest concepte està ple de possibilitats, ho sabem, però: hi ha alguna altra manera diferent d’oferir els teus serveis? canviant el format? Moltíssimes botigues d’alimentació, per exemple, porten el menjar a casa: el peix, les verdures… o fan take away si son restaurant.

2. Digitalitza el teu negoci. Quina part del teu negoci pots digitalitzar per mantenir o agafar nous clients? Per exemple: t’has plantejat poder oferir consultoria on line? per què no? Pots ajudar molt, pots assesorar.

3. Fes sinèrgies i col·labora. Per exemple, dos comerços veïns que feu servei a domicili, podeu fer saber als vostres clients que poden fer comanda conjunta, dels dos establiments, i es fa un sol trajecte amb comanda de les 2 botigues.

4. Fes promocions. Recordeu el vi de fang de la Conca de Barberà? Ens vam moure per solidaritat, volíem ajudar a aquella bodega a poder seguir endavant. Pots explicar la teva història i vendre per exemple tiquets per adelantat, poder-te comprar ara un tiquet de tractament d’estètica per quan el centre torni a obrir.

5. Optimitza serveis. Ara és bon moment per fer anàlisis de la teva marca i els teus serveis, veure realment què és sostenible, etc… mira cap a dins per veure com pots millorar. Aprofitar per mirar quins serveis són rentables i quins no. Recollir dades, comparar mètriques…

6. Aprofita per especialitzar-te. Si et ve de gust aquests dies poden ser bons per formar-te més, especialitzar-te i aprofundir en temes que no pots fer normalment. Fes cursos online.

7. Informa’t del que fan altres països. Per intentar aplicar-ho aquí i per estar al dia de temes interessants pel teu negoci.

8. Contempla altres escenaris. Genera noves idees o endinsa’t en aquest projecte que tens en ment i que tens ganes de fer, posa-hi energia, posa-hi ganes i dissenya’l.

9. Desenvolupa competències en venda. Aprèn, mira, observa, crea el teu propi discurs amb el que et sentis identificada. Com pots ser rellevant?

10. Diversifica. Pensa altres maneres d’oferir els teus serveis o complementar-los.

11. Ingressos passius. Crea un producte que et permeti tenir ingressos passius. Pots crear un ebook per desgarregar-se amb contingut de valor, per exemple. Explica coses que saps i que són útils per altres persones.

12. Aprofita per millorar la web i xarxes. Potencia la teva imatge de marca, crea nou material de màrqueting per explicar els teus productes i serveis, posa ordre i millora la teva comunicació perquè sigui tal com tu vols.

13. Escriu. Fes llista dels teus objectius a curt, mig i llarg termini i crea el teu pla de negoci per un any. Aprofita per pensar!

14. No desapareguis! Mantén el contacte amb els teus clients i seguidors a través de les xarxes i newsletters. Presència de marca.

15. Sigues Vola! Sigues proactiva a la comunitat, proposa idees de col·laboració, coneix a les altres voladores, dona’ls-hi visibilitat si t’agrada el que fan, fés like a les seves fotos, ajudem-nos entre totes a crear sinèrgies fortes i plenes d’energia.

Bona primavera voladores!