qui som?

Vola som una comunitat de noies emprenedores de la província de Girona que hem nascut per volar molt molt amunt…

I què és volar? Volar és conèixe’ns, compartir, créixer, riure, sopar, aprendre… Ens inspira connectar amb noies fantàstiques que tenim a prop, amb projectes molt inspiradors, i amb qui segurament poguem col·laborar, o poguem gaudir d’una bona sintonia i una bona conversa.

Perquè som moltes i estem a prop, i ens fa il·lusió ajuntar tota aquesta energia perquè en sorgeixi el millor. Vola és una comunitat de totes, perquè cadascuna s’hi senti molt a gust, així que donem la benvinguda al 2020 i a tot un any ple de creativitat, il·lusió, empatia, xarxa, projectes i molts brindis per idees que tindrem juntes; i perquè no, per la vida i pels bons moments. A volar!

Com va sorgir el Vola?

“Eren finals de novembre i no volia, un any més, trobar-me sense sopar de Nadal ni panera mentre la resta d’amics i familiars parlaven de sopars i dinars d’empresa. Vaig comentar a l’Ari de @lovetourism, amb qui tenia coneixença personal de feia anys, què li semblaria si proposava via Instagram a noies emprenedores de Girona fer un sopar plegades. I de seguida em va dir que sí, i que ella m’ajudaria.

 

Així que em vaig llençar a fer uns stories amb una imatge que em va passar el meu marit l’any passat: la del meme del sopar de l’autònom, on es veia un freelance amb un tupper davant una paret. Tot seguit vaig fer la proposta de sopar plegades etiquetant a gironines amb projectes personals, que coneixia o no en persona. En poca estona, ja eren unes 20 noies interessades en sopar juntes dins el grup de xat d’Instagram, que en poc més vam haver de passar a Whatsapp perquè no acceptava més usuàries.

 

Al Whatsapp de seguida vam arribar a les cinquanta, i entre totes vam decidir data del sopar. El 19 de desembre de 2020 ens esperava una nit on conèixer noies en la mateixa situació que nosaltres, amb qui poder compartir més que un àpat, amb projectes emprenedors inspiracionals,… I quina energia que desprenia tot plegat! Així que vam buscar lloc per a les cinquanta que finalment ens anava bé la data, i la resta m’escrivia dient que si en fèiem més, que els ho digués.

 

A més, amb les noies que estàvem inscrites, comentàvem que això no només podia quedar-se en un sopar. Que havíem de fer més coses plegades…

Aquí va ser on em vaig plantejar, juntament amb algunes de les noies, el fet de crear una comunitat de dones emprenedores gironines. Aquesta comunitat havia de tenir un nom que ens fes vibrar, que ens fes viure, creure i motivar els nostres projectes; i per això no podíem haver escollit millor paraula (o verb) que Vola.

 

Vola. Així, tal qual, amb la seva multiplicitat de connotacions fàcils de vincular en el món de l’emprenedoria. La Jordina va fer el disseny del logotip i de l’imatge corporativa i la Marta les aplicacions gràfiques que vam ensenyar a la resta de noies del sopar, i de seguida els va semblar bona idea.

 

I és que Vola, és un projecte de totes. Un projecte que a dia d’avui, finals de gener d’una nova dècada, està a punt de néixer. Una comunitat femenina d’emprenedores en que les idees de totes les voladores són importants, i que les hem rebut, amb enquestes i una tarda de design thinking del que vam gaudir i aprendre, i d’on han sortit les bases del que trobareu en aquesta nostra pàgina web.

 

Esperem que, si ets una noia amb un projecte personal, emprenedora i amb ganes de menjar-te el món, de sentir-te acompanyada en aquesta gran aventura i compartir la teva experiència mentre ens nodrim les unes de les altres, formis part de la nostra comunitat.

 

Vols volar amb nosaltres?”

 

Cristina Puigdevall Martorell
La que es va llençar un dia a fer uns stories per unir emprenedores gironines en un sopar de Nadal.

et ve de gust volar amb nosaltres?